Campagne van OnderhoudNL

OnderhoudNL, de ondernemersvereniging welke bestaat uit circa 2.200 aangesloten bedrijven in de sectoren onderhoud, schilderwerk en glas is een grootschalige campagne gestart genaamd: Energie besparen doe je zo.
Deze campagne probeert woningeigenaren welke in een gemeenschappelijk complex wonen, een zogeheten Vereniging van Eigenaren, duidelijk te maken hoe er bespaart kan worden op het gebied van energie. Meerjarig onderhoud, waarbij ten eerste subsidie mogelijk is vanuit de overheid en ten tweede een laag btw-tarief van 6% op bijvoorbeeld het aanbrengen van isolatiemateriaal, kan een aanzienlijke besparing opleveren voor de gehele VvE. Naast het isoleren, geldt ook voor schilder- en onderhoudswerk, het plaatsen van HR++ glas een subsidieregeling.

Hoe kunt u energie besparen?

In de campagne wijst OnderhoudNL op de vele voordelen welke te behalen zijn. Het is dan van belang dat het meerjarig onderhoud nu wordt ingepland. De subsidieregeling is een klassieke win-win situatie. Zowel consumenten als VvE’s kunnen flink profiteren op de subsidie die vanuit de Rijksoverheid wordt gegeven op isolatie. Voor spouwmuurisolatie bedraagt deze namelijk circa 5 euro per vierkante meter, maar kan voor glas bijvoorbeeld oplopen naar wel 45 euro per vierkante meter. Er wordt echter wel 1 voorwaarde gesteld, en dat is dat er minstens 2 maatregelen met betrekking tot isolatie moeten worden uitgevoerd. Op het aanbrengen van al deze maatregelen geldt een btw-tarief van 6%.

Een mooi voornemen voor 2017!

Naast het isoleren, geldt tevens voor het schilder- en onderhoud aan woningen welke ouder zijn dan 2 jaar ook een btw-tarief van 6%. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen binnen- of buitenwerk. De regeling geldt voor zowel de manuren als het materiaal, waarbij er uiteraard een kostenbesparend effect wordt bewerkstelligd in de vorm van een lager energieverbruik. Wanneer een consument of VvE dus nu het onderhoud plant ontvangt deze subsidie op zowel de arbeidsuren, deels op het materiaal. Waar wacht u nog op!

De Ruit Groep regelt het!

Wilt u meer informatie omtrent deze regelingen en ontvangt u graag een offerte op maat? Vul dan snel het contactformulier in en één van onze specialisten neemt spoedig contact met u op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*